MAO-remmer

De combinatie van MAO-remmer* en psilocybine of ayahuasca maakt dat een reis gemiddeld 6-9 uur duurt in tegenstelling tot alleen een psilocybine ceremonie die 4-6 uur duurt. De MAO-remmer* zorgt ervoor dat de duur van de reis wordt verdiept en verlengd. Een reis op alleen truffels is dan ook vaak diep en kort; en er zijn veel truffels voor nodig.

Ga je ayahuasca zonder MAO-remmer nemen, dan kan de DMT niet zijn werk doen.

Deze combinatie wekt je magische kind tot leven en is magisch!. Je creativiteit kan worden aangeboord naast dat uiteraard het ook een fysieke ervaring kan zijn met loslaten van blokkades en emoties.

De MAO-remmer* kan net als bij de contra-indicaties, in combinatie met bepaalde voedingsmiddelen tot (ernstige) klachten leiden. Daarom is het van belang je minimaal 3 en bij voorkeur 7 dagen vóór de ceremonie te onthouden van bepaalde voedingsmiddelen. Ook na de ceremonie raden we je aan dit nog zeker 1 tot 3 dagen vol te houden.

* MAO-remmers blokkeren de werking van monoamino-oxidase (MAO). Monoamino-oxidase is een verzamelnaam voor een groep enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van monoaminen in het lichaam. Monoaminen, zoals (nor)adrenaline, serotonine en dopamine spelen een belangrijke rol in het lichaam, onder meer bij de regeling van bloeddruk, stemming en motoriek.

Het beste is dat je puur plantaardig en dus géén dierlijke producten eet. Dit enkel en alleen voor een pure intentie en een zuiver lichaam. Is dit niet mogelijk of goed vol te houden, dan zijn er zeker nog voldoende (dierlijke) voedingsmiddelen die je wél mag eten.