Wat is psilohuasca?

Wat is psilohuasca?

Het verschil tussen paddo’s en magic truffels is de manier waarop zij groeien: paddo’s boven de grond en truffels onder de grond. De officiële naam voor truffel is sclerotium. Paddo's en magic truffels bevatten de psychoactieve stoffen psilocybine en psilocine.

Op de wereld zijn ca. 200 verschillende soorten paddenstoelen geïdentificeerd die psilocybine en psilocine bevatten. Maar een paar soorten hiervan zijn in staat om (magic) truffels te produceren: Psilocybe tampanensis, Psilocybe mexicana en Psilocybe atlantis.
Na het oogsten van truffels bestaan zij uit ca 50% water. Na het drogen is ongeveer de helft van het originele gewicht over. Uiteraard zijn er verschillen per soort. Ter vergelijking: verse paddo’s bestaan 90% uit water.

In Nederland is het sinds 2008 verboden om paddo’s te verkopen. Magic truffels zijn in Nederland legaal. Qua chemie is er eigenlijk geen verschil tussen truffels en paddo’s. Echter volgens gebruikers zijn er wel verschillen in intensiteit. Daarom is dit voor een groot deel persoonlijk.

Kortom: zowel paddo’s als magic truffels bevatten psilocybine, de psychedelische verbinding die dus een hallucinerende werking heeft. In het lichaam wordt deze stof omgezet in psilocine. Zij heeft een sterk effect op je geestelijke toestand en op je zintuigen. Het is daarom een buitengewone ervaring!

De mogelijkheden die het op therapeutisch gebied geeft, zijn te vergelijken met een ayahuasca reis!

Truffels kennen we ook wel uit de culinaire wereld: de smaak is een beetje walnootachtig.