Jouw reis

Zodra je besluit dat je een ceremonie wilt gaan doen, begint je reis eigenlijk al. Je bewustzijn en onderbewustzijn zijn dan al bezig met je besluit. De tijd die dan rest tot aan je ceremonie kun je zinvol en verstandig aan je voorbereiding besteden.

De vier fases van de reis die we bij Embrace Life Centers onderscheiden volgen elkaar op en bij je volgende reis begint het opnieuw. Wij noemen dit de cirkel van verandering. Jouw reis bestaat uit jouw besluit om een ceremonie te gaan doen, de voorbereiding die daarop volgt, de ceremonie zelf en de afsluitende fase van integratie.

Besluit

Als je aan het onderzoeken bent of ayahuasca/psilohuasca iets voor jou kan betekenen, dan spelen er allerlei zaken bij jou. Van binnen zul je een gevoel hebben dat dit goed voor je is of dat je hiermee een zeker resultaat voor jezelf kan behalen. Jouw onbewuste of bewuste doel kun je jouw intentie noemen.

Voorbereiding

Zodra je jouw besluit genomen hebt, bewandel je het pad naar de ceremonie. In de tijd die je daarvoor hebt kun je jezelf goed voorbereiden, zowel lichamelijk als geestelijk. Je kunt jezelf goed informeren, verder nadenken over je intentie, zo goed mogelijk voldoen aan het aanbevolen dieet of je gezondheidssituatie voorbereiden op de juiste condities. Lees meer over deze voorbereiding.

Ceremonie

Deze wordt door Embrace Life Centers verzorgd en kan in een aantal vormen gegeven worden: kortom: je kiest jouw ideale ceremonie. We bieden een persoonlijke begeleiding aan als “Solo” ceremonie. Ook is het mogelijk om samen met iemand anders een “Duo” ceremonie te doen. Tenslotte is de “Groep” ceremonie geschikt als je met willekeurige andere mensen jouw reis wil maken. Jij bepaalt welke vorm bij jou past. Dit alles gebeurt in veilige en sfeervolle omgeving.

Integratie

Direct na de ceremonie krijg je nazorg van Embrace Life Centers. Je kunt dan je verhaal doen en vragen stellen. Als je weer thuis bent gaat je leven verder. Jouw omgeving is nog niet veranderd. Dan begint het belangrijkste deel: de integratie van jouw ervaringen en inzichten in jouw leven. Immers: pas als je iets doet met je inzichten, zal er voor jou iets veranderen.

Vaak kom je na de ceremonie erachter dat je diep van binnen veel dingen al wel weet, maar je hebt deze genegeerd of je hebt niet de kracht gehad om ermee aan het werk te gaan. Het plantheelmiddel helpt jouw inzichten (opnieuw) helder te krijgen en de prioriteiten die daarbij horen. Jijzelf bent nog steeds verantwoordelijk voor jouw leven en je dient zelf de verandering door te zetten. Je bent alleen door de ceremonie enorm gesterkt en doelgericht om dat te verwezenlijken. Die kracht heb je na een ceremonie veelal wel.

Je directe omgeving zal een verandering bij je bespeuren en dat helpt je om positieve ervaringen op te bouwen en de verandering in je leven door te voeren die je wenst. In deze fase kun je ook extra hulp van ons inschakelen in de vorm van professionele coaching.