Reiniging of heling bij psilohuasca

Reiniging of heling

Bij psilohuasca is er minder kans op het fysieke overgeven. Bij ayahuasca is dat doorgaans een onderdeel van de reiniging.

De reiniging vindt plaats tijdens de ceremonie. Zoals wellicht bekend is, zijn lichaam en geest tegelijkertijd aanwezig en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Je kunt ze elk afzonderlijk beschouwen, maar de een werkt niet zonder de ander. De lichamelijke reiniging kan zich op verschillende manieren openbaren.
Het gaat hier om het loslaten van energie en ballast in jouw leven die niet meer van nut is. Een aantal voorbeelden zijn: fysiek overgeven, geeuwen, tranen, naar het toilet moeten voor ontlasting, spugen van speeksel. Als dit gebeurt dan laat je tegelijkertijd ook energetisch dingen los: reiniging van jouw energie.

De deelnemer van de psilohuasca ceremonie zal ondervinden dat de geest sterk is en dat overgave en loslaten begrippen zijn die men zich niet gemakkelijk eigen maakt en waartoe men zich kan verzetten. ‘Loslaten’ komen we vaak tegen in ons taalgebruik, maar om dat werkelijk toe te passen is zeker geen gemakkelijke opgave. Je kunt dit vergelijken met leren fietsen of skiën. Tot aan het moment dat je kunt fietsen of skiën, ervaar je het gevoel niet wat het betekent om te fietsen of te skiën. Pas als het gelukt is, weet je wat het is en besef je wat het je heeft opgeleverd.

Als je tijdens een ceremonie focust op wat er allemaal niet lukt – het negatieve – dan ervaar je de ceremonie doorgaans als zwaar. Zodra je jezelf toestaat te onderzoeken wat er is, dan wordt de ceremonie lichter en kom je toe aan de reiniging en heling.

De fysieke reiniging zoals hierboven beschreven, kan als zwaar worden ervaren, maar dat is tegelijkertijd een van de manieren waarop de deelnemer ‘geholpen’ wordt de stappen te zetten die hij of zij nodig heeft.